Hoe je kleuren en vormen voor je huis kunt kiezen.

Ben je van plan om de buitenkant van je huis te schilderen of op te knappen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld welk effect een bepaalde kleur of vorm heeft op de energieën van de omgeving en van jouw huis. Hieronder tref je Feng Shui tips die je zullen helpen de beste keuzes te maken.

Veel mensen denken dat Feng Shui voornamelijk een manier is om je huis in te richten en focussen zich alleen op het interieur. Maar weet dat het exterieur net zo belangrijk is, zo niet belangrijker. Als je er goed over na gaat denken, dan kom je tot de conclusie dat het eigenlijk heel logisch is dat het exterieur meer invloed op ons uitoefent dan het interieur.

De omgeving van het gebouw bepaald namelijk de soort en hoeveelheid energie die het gebouw ontvangt.Alle storende elementen in de buitenomgeving, zullen voor onbalans in de binnenomgeving zorgen. Stel dat een kleur of vorm die gebruikt wordt voor de voordeur of in het ontwerp van de tuin in conflict is met de energie van de plek, dan ontstaat disharmonie in de omgeving. Verkeerde kleur of vorm ‘vergiftigt’ als het ware de energie die binnenkomt.

Met een mooi en gebalanceerd interieur ben je dus nog niet klaar. Investeer ook in het exterieur, zodat je huis ook van buitenaf gevoed wordt met positieve vibes. Kies kleuren en vormen die de energie van het huis ondersteunen/versterken.

Tijdens mijn master opleiding in Maleisië, heb ik bezoek kunnen brengen in het huis van Lillian Too. Onze graduation dinner was op zaterdag middag en wij mochten met de hele klas een kijkje nemen in het huis van onze meester zelf. Ik was zo onder de indruk van tot in de laatste puntjes verzorgde tuin en alle gevels. Het aarde element speelde duidelijk de boventoon, en ja hoor, dit was ook het element van het huis. Een perfecte match dus.

Lillian’s huis was een prachtig voorbeeld van een periode 8 huis met de dubbel 8 sterrencombinatie bij de voordeur. Geen wonder dat ze zulke successen boekt en haar Feng Shui imperium alleen maar groeit. Zelfs in de vijvers en patiotegels kon je prachtige stenen mozaïeken met het nummer 8 vinden! Een lust voor het oog een (energie)boost voor het huis.

Maar terug naar de tips. Om de juiste keuze te kunnen bepalen, welke kleuren en vormen het meest geschikt zijn voor het gebouw, moet je eerst het element van het gebouw ontdekken. Hoe doe je dat? Je bepaalt eerst de ‘zitting paleis’ van het gebouw.

Hoe bepaal je de ‘zitting paleis’?

  1. Eerst moet je de richting van de voorkant van het gebouw meten, en deze valt meestal bij de voordeur. Sta voor je huis met je gezicht gericht naar buiten toe en doe de kompasmeting. Je hebt nu het ‘voorpaleis’ bepaald.
  2. De ‘zitting paleis’ ligt precies tegenover het ‘voorpaleis’. Stel dat je ‘voorpaleis’ het Noorden is, dan is je ‘zitting paleis’ het Zuiden. En als je ‘voorpaleis’ Noordoost is, dat is de ‘zitting paleis’ Zuidwest.
  3. Zodra je de ‘zitting paleis’ weet, kun je het element van het huis bepalen. Het element zal je aanwijzingen geven, welke kleuren en vormen het meest geschikt zijn voor je huis en ook welke destructief zijn.

In onderstaande tabel vind je de ‘zitting paleizen’ en hun bijhorend element. Laat je inspireren en maak goede keuzes voor je huis en zijn omgeving.

Verander je kleuren en vormen in jouw exterieur, verander jij je hele leven!

Met een liefdevolle groet,

Wena

Let op! Dit zijn algemene adviezen en je moet ze niet beschouwen als bindende voorschriften. In een Feng Shui consult kan ik de kleuren en vormen afstemmen op jou persoonlijke omstandigheden en de situatie op een bepaald moment.

© 2009 - 2018 Feng Shui Webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie