Chinees Geluksmuntje

Een Chinees Geluksmuntje, of een Keizersmuntje, symboliseert een welvaart die verschillende generaties duurt. Het is een essentiëel element voor uw  `Wealth Vase` omdat ze een rijkdom garanderen voor een zeer lange periode. Ze komen uit periodes van 9 zeer rijke keizers: Shun-Chi, Kang-Hsi, Yung-Cheng, Chien-Lung, Chia Ching, Tao-Kwong, Shen-Fung, Tung-Chi, en Kwong-Sui.

Feng Shui is de kunst en beheersing van voor velen onzichtbare energieën (Chi). Het gaat om basis elementen; aarde, water, vuur, metaal en hout. Ook Yin en Yang wordt gebruikt om balans te brengen.

Deze Chinese munten zijn een zeer krachtig Feng Shui symbool voor rijkdom. De kant met 4 karakters is de Yang zijde en de andere kant is Yin. Daarnaast symboliseert de cirkel van de munt, de hemel en het vierkante gat in het midden staat symbool voor de aarde. Bij gebruik vormen zij het geluk van Hemel – Aarde- Man – Vrouw.

Chinees Geluksmuntje

Chinese Geluksmuntje Kopen

Chinese munten worden vaak gebruikt voor feng shui-geldkuren. Munten die je vandaag de dag kunt kopen zijn replica’s van valuta die in het oude China worden gebruikt. Chinese munten kunnen veel verschillende symbolen hebben en kunnen in verschillende combinaties worden samengevoegd. Er zijn ook veel verschillende manieren om munten te gebruiken om energieën van geld, veel geluk en overvloed in je leven te brengen.

Feng Shui en Chinese Geluksmunt

Voor een goede feng shui in je geldgebied is het altijd het beste om symbolen te gebruiken die spreken over geld en overvloed. Het is aan jouw om te beslissen welk symbool je zal helpen de energie van geld aan te trekken in je leven. Je kunt kiezen uit vele populaire Chinese geldkuren, of ga voor een moderner symbool dat de energie van overvloed voor u draagt. Bij Feng Shui webwinkel kun je kiezen voor bijvoorbeeld een amulet of losse geluksmuntjes.

De symboliek van de Chinese Geluksmunt

Chinese munten die traditioneel worden gebruikt als feng shui-geldkuren zijn ronde munten met een vierkant gat in het midden. De ronde vorm stelt de hemel voor, terwijl het vierkant de aarde voorstelt. Chinese geluksmuntjes zijn meestal gemaakt van brons, messing of koper en zijn vaak verkrijgbaar in twee afwerkingen: een verweerde, antieke afwerking of een glanzende gouden afwerking.

De 2 zijden van een Chinees Geluksmuntje

Elke Chinese munt heeft twee zijden met een specifieke betekenis. Een zijde (vaak met vier karakters) beschouwen we als de Yang of actieve zijde. De andere zijde (vaak met twee karakters) is de Yin of receptieve zijde. Traditioneel plaats je de Chinese munten in verschillende feng shui-geldkuren op de Yang-zijde naar boven gericht.

Wil je dus graag een chinese geluksmuntje kopen? Kijk dan in onze shop!

Wil je meer weten over Feng Shui Webwinkel? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!