Feng Shui Tips

Feng Shui Tips

Buddha Fontein

Feng Shui tips voor een harmonieus leven!

De praktijk van feng shui is diep doordrenkt van mindfulness, het opmerken van de details in je leven, zodat je het ‘nu’ echt kunt ervaren. De woorden “feng shui” zijn Chinees en betekenen naar “wind” en “water”. Wind is onze adem, en mensen bestaan eigenlijk voor  bijna 60 procent uit water. Wind en water zijn vitale elementen voor het leven, net als feng shui! Lees hieronder Feng Shui Tips voor een harmonieus leven!

Door ons te verbinden met de ruimtes om ons heen, kunnen we ons verder gaan verhouden tot onze buiten- en binnenwereld en deze gaan vieren. Feng shui zegt dat we met iedereen verbonden zijn en dat alles leeft, dat er elke ochtend magie kan zitten in het opmaken van je bed, uit het raam staren of door een deuropening lopen.

Deze simpele tips bevorderen een goede feng shui in elke kamer van het huis:

Feng Shui Tip 1: Denk altijd aan de kwaliteit van de energie in je huis.

Wees altijd voorzichtig als het gaat om je huis en zijn energie. Let op hoe je voelt dat je huis een eigen energie beïnvloedt.

In Feng Shui is er iets wat de “Trinity” wordt genoemd. Dit zijn je slaapkamer, je badkamer en je keuken. De “Trinity” is verbonden met je gezondheid, dus let op als het gaat om deze kamers en zie hoe ze je kunnen beïnvloeden. Deze kamers moeten in het bijzonder worden geoptimaliseerd voor een positieve associatie.

Een manier waarop je je meer bewust kunt zijn van je energie is door de energiestroom in je huis te controleren. Om dit te doen, moet je je bewust zijn van wat slechte energie kan creëren.

Er wordt gezegd dat lange rechte lijnen in je huis (zoals grote objecten in een rechte lijn) ervoor kunnen zorgen dat de energie sneller en ook krachtiger stroomt, wat niet goed is. Het controleren hiervan en het in gedachten houden van de energiestroom kan echt gunstig zijn.

Feng Shui Tip 2: Zoek naar Balans

Feng Shui Canvas Infinity | kleur zalm roze (40 x 40 cm)Een ander ding om te onthouden bij het beoefenen van Feng Shui in je huis is om te proberen en altijd op zoek te gaan naar evenwicht. Dit kan ervoor zorgen dat je iets in huis hebt dat elk van de vijf elementen vertegenwoordigt en niet slechts één.

Met Feng Shui, moet je dingen in balans brengen en gecentreerd zijn in je huis. Bijvoorbeeld, het hebben van kaarsen in je huis zal helpen met het Vuur-element, en het hebben van ze naast een houten schaal of ornamenten kan een grote balans creëren.

Je kunt ook gebruik maken van kleuren rond uw huis die de vijf elementen symboliseren:

Hout – Groen
Water – Zwart
Brand – Rood
Metaal – Wit
Aarde – Geel, bruin en bruin

Feng Shui Tip 3: Ruim rommel op

Sommige mensen zeggen dat rommel in je huis rommel in je hoofd veroorzaakt, en het kan moeilijk zijn om je te organiseren en je rustig te voelen als je omringd bent door rommel.

Er zullen waarschijnlijk heel wat dingen rond je huis worden geplaatst die je niet liefhebt of nodig hebt, dus probeer je te ontdoen van die dingen.

Het lijkt misschien hard werken, maar het opruimen van de rommel kan zeer therapeutisch aanvoelen en aan het eind heb je een veel duidelijkere ruimte, gevuld met spullen waar je van houdt. Dit is een essentiële stap om te nemen wanneer je een huis probeert te creëren dat een harmonieuze positieve energie heeft.

Feng Shui Tip 4: Goede kwaliteit lucht en licht

feng shui huisTwee dingen die essentieel zijn voor een goede Feng Shui zijn de lucht en het licht. Om ervoor te zorgen dat er goede kwaliteit lucht en licht door je huis stroomt, zijn er een paar dingen die je kunt doen.

Open je ramen zo vaak mogelijk en laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen. Door ervoor te zorgen dat je veel natuurlijk licht in huis hebt, maar ook frisse lucht, kun je echt goede Feng Shui energie bereiken.

Feng Shui Tips: 5 Leer de basis van 5 Feng Shui elementen.

Om Feng Shui echt te kunnen beoefenen in je eigen ruimte is het heel belangrijk om de basis van de 5 Feng Shui elementen te leren, zodat je meer begrijpt over hoe je goede energie kunt bereiken.

De elementen zijn gedefinieerd als Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water en elk van de elementen heeft een unieke kwaliteit van energie. Er is veel te leren over hoe deze elementen je huis kunnen beïnvloeden, dus probeer je kennis hierover uit te breiden.

Een voorbeeld van hoe je de elementen zou gebruiken is als volgt; als je meer welvaart zou willen, zou je meer Hout en Water elementen moeten toevoegen aan de zuidoostelijke gebieden van je huis.

Feng Shui Tips : 6 Gebruik Feng Shui Kleuren

Boeddha - Goud StaandDe Wealth-kleur in Feng Shui is Goud, dus als je gouden voorwerpen in je huis kunt opnemen, probeer het dan eens. Dit kan een schilderij of lijst zijn, kleden of kussens etc. Deze kleur is een Feng Shui rijkdom essentieel en de tweede als Paars.

Dus, als je deze items door je huis kunt halen, kan dit een geweldige Feng Shui zijn. Echter, er is een ding om te onthouden, het is belangrijk om te beseffen dat het brengen van items in je huis niet alleen gaat over wat voor soort item het is en wat het kan brengen, je moet ook leuk vinden.

Als je deze items niet leuk vindt, kan het slechte energie veroorzaken omdat de items niet in harmonie zijn met je energie.

Feng Shui Tips 7: Waterstroom

Fontein kopenDe beste gebieden voor de waterstroom in je huis zouden het Oosten, het Zuidoosten of het Noorden zijn. Water is een oud Feng Shui symbool voor rijkdom en welvaart.

Een goed item om in je huis te brengen is een fontein. Welke fontein je ook wilt en waar je naar toe getrokken wordt, het zal perfect zijn en kan je huis grote energie geven.

Een fontein binnenshuis zal ook gezonde negatieve ionen in de lucht verspreiden. De enige plaats die geen goede ruimte is voor een fontein zou de slaapkamer zijn of een ruimte waar een ander element meer geschikt is; deze plaatsen kunnen negatieve energie opwekken.

Er zijn vele manieren waarop je je kunt ontdoen van negatieve energie in je huis, en als je dit eenmaal onder de knie hebt kun je echt gaan experimenteren met Feng Shui en een rustige en positieve energie naar je huis brengen.

Wil je meer weten over Feng Shui Webwinkel? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Knuffelstenen (14)

Edelsteen Engelen (7)

Fonteinen (61)

Boeddha Fonteinen (26)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *