Feng Shui

Kan ik mijn feng shui remedies revitaliseren?

Remedies Revitaliseren

Zoals je waarschijnlijk al weet, kun je de Feng Shui remedies in je huis gebruiken om jou en je gezin tegen de jaarlijkse kwellingen (ziekten, ongelukken, inbraak, ruzies, etc.) te beschermen. Het gaat met name om de metaal remedies die van groot belang zijn bij het onderdrukken van de energie van ziekte (ziektester 2) en ongelukken (ster 5). Dit zijn allemaal aardse energieën die je met metaal kunt verzwakken.

Mauris torquent mi eget et amet phasellus eget ad ullamcorper mi a fermentum vel a a nunc consectetur enim rutrum. Aliquam vestibulum nulla condimentum platea accumsan sed mi montes adipiscing eu bibendum ante adipiscing gravida per consequat gravida tristique litora nisi condimentum lobortis elementum. Ullamcorper ante fermentum massa a dolor gravida parturient id a adipiscing neque rhoncus quisque a ullamcorper tempor.Consectetur scelerisque ullamcorper arcu est suspendisse eu rhoncus nibh.

Een paar voorbeelden van deze remedies: een metalen windgong, metalen bel, 5 elementen pagode, munten, metalen mantra borden, en nog veel meer.

Je hebt ook remedies van Yin (stil) water of blauwe voorwerpen tegen de vijandelijke inbraakster 7 en vuur & goud remedies tegen de ruziester 3. Ook worden vaak kristallen gebruikt om bepaalde sterrencombinaties te harmoniseren. Hoewel je een water remedie op regelmatige basis door het jaar heen kunt verversen (elke week bijvoorbeeld) staan alle andere remedies de hele jaar op een vaste plek en worden vaak niet eens aangeraakt.

Door het jaar heen gaan deze remedies heel veel negatieve vibraties absorberen en kunnen daardoor in hun kracht afnemen. Daarom is het belangrijk om elk jaar je remedies te reinigen en opnieuw te revitaliseren zodat ze jou voor de komende 365 dagen weer kunnen beschermen.

Een andere optie is natuurlijk om compleet nieuwe remedies te installeren, maar uit ervaring weet ik dat dit gewoon niet zo vaak gebeurt. Zo zijn we namelijk, we willen op alles besparen, zo mogelijk recyclen en zeker niets weggooien. Om eerlijk te zijn, zie ik hier wel een aantal voordelen, met name voor het milieu. In het verre oosten worden de oude remedies vaak in een rivier weggegooid of in de grond begraven! Ik kan me niet voorstellen dat we dit hier ook gaan praktiseren.

Daarom gaan we gewoon elk jaar onze remedies een grote schoonmaak- en revitalisatiebeurt geven, of zoals ik het vaak noem – een ‘huisspa’ voor mijn remedies

Remedies Reinigen

Je begint het reinigingsritueel met het maken van zg. zonwater, maanwater en zoutwater. Klinkt heel mysterieus maar het is eigenlijk heel eenvoudig.

Om zonwater te maken, dien je een schaal (of andere pot) gevuld met kraanwater buiten (in de ochtend uren) voor tenminste 3 uur te plaatsen.

Om maanwater te maken, plaats je een schaal (of andere pot) gevuld met kraanwater buiten in de avond uren (het is beter als je de maan kunt zien) voor een periode min. 3 uur.

En zoutwater maak je door een handjevol natuurlijk zout in water te strooien. Zeezout of steenzout is het beste. Gebruik nooit kunstmatig zout!

Op een voor jou gunstige dag en tijdstip (volgens de Feng Shui kalender) begin je het ritueel. Houd de remedie vast in je hand en besprenkel deze zacht met de 3 soorten reinigingswater. Tijdens dit ritueel kunnen de mantras worden gezongen of gebeden worden uitgesproken. Een van de krachtigste Tibetaans- boeddhistische mantra’s is “Om Ah Hum”.

Het maakt niet zo veel uit met welk water je begint of eindigt maar wees voorzichtig met het baden van de metalen remedies. Metaal kan in contact met water roesten. Droog je remedies goed af met een schone doek, gebruik geen gebruikte keukendoek. Let op! Vergeet niet bij het reinigen van de 5 elementen pagode, eerst de inhoud van de pagode (oude aarde) buiten in de container weg te gooien. Kristallen remedies kun je zelfs voor een periode van 7 dagen en 7 nachten een reinigingsbad geven.

Remedies Revitaliseren

Revitaliseren is de volgende stap. Om de remedies te revitaliseren kun je het beste een 100% natuurzuivere wierook gebruiken, bijvoorbeeld van sandelhout. Plaats de staafjes wierook in de wierookboot (houder), kegeltjes leg je op een vuurvast schoteltje. Vervolgens brand je, je wierook door het aansteken van het topje van het kegeltje/staafje. Wacht tot het begint te smeulen en blaas de vlam uit. Hou de remedie in de rook van de wierook. Je kunt daarbij ook mantras van je eigen keuze reciteren.

Sommige remedies kun je niet reinigen of revitaliseren. Dit zijn remedies die stuk zijn, pagodas of windgongen die sterk aan het roesten zijn, kristallen met scheurtjes, etc. Deze remedies hebben geen kracht meer om je te beschermen, sterker nog ze kunnen je in plaats van iets positiefs iets negatiefs brengen. Je moet ze dan helaas door nieuwe producten vervangen.

Veel geluk en succes in het nieuwe jaar!

Door Wena Brussaard van Feng Shui Design Academy. Ga naar www.fengshuidesignacademy.com voor het aanvragen van het gratis Feng Shui Journaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *