Feng Shui Tips

Creëer je eigen Feng Shui Huis met deze simpele tips

Feng Shui Huis

Creëer je eigen Feng Shui Huis met deze simpele tips!

De praktijk van feng shui is diep doordrenkt van mindfulness, het opmerken van de details in je leven, zodat je het ‘nu’ echt kunt ervaren. De woorden “feng shui” zijn Chinees en betekenen naar “wind” en “water”. Wind is onze adem, en mensen bestaan eigenlijk voor  bijna 60 procent uit water. Wind en water zijn vitale elementen voor het leven, net als feng shui! Creeer je eigen Feng Shui Huis en zorg voor een positieve energie.

Historisch gezien heeft feng shui wortels in het Taoïsme en het Boeddhisme. Echter, elementen van feng shui zijn voelbaar in elke cultuur door de tijd heen. Tegenwoordig kunnen we bijvoorbeeld allemaal het verschil voelen tussen een appartement in een drukke stad en een rustige, afgelegen hut in het bos. En we begrijpen dat onze omgeving een grote invloed heeft op onze energie.

Door ons te verbinden met de ruimtes om ons heen, kunnen we ons verder gaan verhouden tot onze buiten- en binnenwereld en deze gaan vieren. Feng shui zegt dat we met iedereen verbonden zijn en dat alles leeft, dat er elke ochtend magie kan zitten in het opmaken van je bed, uit het raam staren of door een deuropening lopen.

Deze simpele tips bevorderen een goede feng shui in elke kamer van het huis:

1. Activeer je voordeur.

Allereerst dien je de voordeur te ‘activeren’. De voordeur is letterlijk en figuurlijk hoe energie je huis binnenkomt. Op een gunstige dag zoals je verjaardag of een nieuwe maan, tussen 11 uur ‘s morgens en 13 uur ‘s middags (de meeste yang uren van de dag), schrijf je een lijst met negen wensen voor jezelf. Het liefst met een nieuw gekochte zwarte pen op een vel rood papier.

Feng Shui HuisLees je lijstje hardop voor en onderteken het dan. Vouw het vel voorzichtig om en doe het in een rode envelop. Plaats je intenties en aspiraties veilig boven de voordeur, aan de binnenkant van je huis. Nu, elke keer als je door je voordeur loopt, roep je de energie van deze wensen op, zodat ze zich in je leven kunnen manifesteren.

2. Breng je slaapkamer in balans.

In de feng shui-filosofie symboliseert je slaapkamer je en deze beïnvloedt je het meest. We brengen namelijk vele uren door in onze bedden, dus de feng shui van onze slaapkamers is van het grootste belang.

Als je het bed eenmaal in de bevelende positie hebt gekregen, is het ook belangrijk om aan beide zijden van het bed ruimte te hebben. Dit betekent dat je ruimte hebt gemaakt voor je partner (of toekomstige partner).

Neem vervolgens elke ochtend de tijd om je bed op te maken en bedank het voor de steun die het je elke nacht biedt. Het is een mooie manier om de dag te beginnen met een beetje orde en rust. Die energie resoneert de hele dag door totdat je bed je weer verwelkomt om ‘s nachts te slapen.

3. Plaats je bed, bureau en kachel in een commandopositie.

Een van de meest effectieve en fundamentele principes in feng shui wordt de “commandopositie” genoemd. Het betekent in feite dat bepaalde objecten naar de toegangsdeur moeten worden gericht. De belangrijkste objecten die je in de commandopositie moet plaatsen zijn het bed, het bureau en de kachel.

De hoofddeur naar de kamer of ruimte wordt de “mond van de chi” genoemd, volgens de Feng Shui leer is dit de poort waarlangs de energie in je huis en in je leven komt. Wanneer je aan het fornuis kookt (of in bed slaapt, of aan een bureau in je kantoor zit), kunt je het beste de deur zien, maar niet direct in het verlengde daarvan zitten.

4. Besteed speciale aandacht aan uw ingang.

Feng Shui HuisDe ingang en de voordeur van je huis vertegenwoordigen de manier waarop je naar buiten kijkt. Het is hoe de wereld je ziet, als een eerste indruk. Zorg ervoor dat het gebied schoon en rommelvrij blijft. Dit betekent niet dat de ingang helemaal leeg moet zijn; het gaat er eerder om dat je alleen datgene bewaart wat je daar nodig hebt. Dus als het winter is, is het zinvol om je sjaal, muts en jas daar op te hangen.

De binnen- en buitenkant van de ingang moet ook goed verlicht zijn (haal wat felle lampen op een dimmer!). Zorg er ten slotte voor dat je deurnummer schoon is, recht hangt en goed zichtbaar is. De mogelijkheden moeten duidelijk worden aangegeven om je te vinden!

5. Let op de kleurkeuze in je Feng Shui Huis

Het gebruik van kleur in feng shui heeft betrekking op de vijf elementen: aarde, metaal, water, hout en vuur. De vijf elementen zijn te vinden in de natuur en worden gebruikt om energie in te brengen om balans te creëren. Dus als je een beetje meer van een elementaire energie wil hebben die je nodig hebt, kun je die kleur toevoegen aan je ruimte. Dit kan met verf, accessoires, of zelfs kleding.

Als je bijvoorbeeld iets meer stabiliteit wilt, voeg dan meer van het element aarde toe. De kleuren voor aarde zijn onder andere aardetinten geel, oranje en bruin.

Een donkerbruin houten hoofdeinde kan worden gebruikt om je relatie te verbeteren. Terwijl het metalen element (grijze, witte, gebroken witte en metalen tinten) kan zorgen voor meer helderheid en precisie. Als je meer wijsheid in je ruimtes wilt, roepen accenten van zwart het element water op.

Houtenergie kan vervolgens helpen om een nieuw begin te maken en levenskracht in een ruimte te brengen. Tot slot is de rode kleur van vuur ‘energie magnetiseren’ en kan helpen wanneer je meer passie of erkenning nodig hebt.

In een goed Feng Shui huis kunnen deze dingen het beste vermeden worden:

1. Deuren die blokkeren

Zoals eerder vermeld, zijn deuren super belangrijk in feng shui omdat ze portalen zijn voor energie. Kijk goed naar elke deur in uw huis om te zien of er deuren zijn die niet minimaal 90 graden kunnen openen door de omringende rommel of meubels. Wanneer deuren niet kunnen openen, betekent dit dat de positieve energie die in je leven komt, wordt samengeperst en dat je volledige potentieel niet beschikbaar is.

Het beïnvloedt ook hoe je je levenspad ervaart (letterlijk en figuurlijk) en kan je volgepropt en geknepen achterlaten in plaats van uitgestrekt en ruim. Tot slot vertegenwoordigen deuren ook je stem in de wereld, dus een geblokkeerde deur kan betekenen dat je stem niet volledig kan worden gehoord of gecommuniceerd.

2. Gebroken voorwerpen

Feng Shui HuisGebroken objecten thuis kunnen obstakels in je leven worden en stress veroorzaken die je tegenhoudt. Die kapotte deurbel die je steeds weer wilt repareren, kan je ervan weerhouden om bezoek te krijgen van iets of iemand die geweldig is.

3. Overvolle kasten

Velen van ons hebben die “ik zal er ooit in passen” jeans van de middelbare school, maar het loslaten van de kleding die we niet nodig hebben zal onze hersenen een teken geven om ook andere onnodige dingen los te laten (zoals gewicht of schadelijke mensen of angst). Als we een volledige kast hebben, geven we het universum de boodschap dat ons leven compleet is en dat we niets anders nodig hebben. Het is verbazingwekkend wat een beetje ruimte in je kast kan doen om magie in je leven uit te nodigen.

4. Stoffige objecten en hoeken

Als er gebieden of objecten in je huis zijn die stof verzamelen, kan het symbool staan voor gebieden in je leven die stilstaan en genegeerd worden. Als je dat object niet nodig hebt, is het misschien tijd om het te doneren. En als er een kamer is waar je nog geen voet in hebt gezet, is het misschien tijd om naar binnen te gluren. Het kan zo simpel zijn als de tijd nemen om dingen te verplaatsen om wat goede energie op te wekken.

5. Vuile ramen

In feng shui vertegenwoordigen de ramen de ogen van de bewoners in het huis. Als we vuile ramen hebben, kunnen we de wereld om ons heen niet goed zien en kunnen we verstrikt raken in onze waarneming. Neem de tijd om ze regelmatig schoon te maken en zie dan hoeveel licht en vreugde er in je leven komt.

Wil je meer weten over Feng Shui Webwinkel? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *